الگوریتم پاندا گوگل
الگوریتم پاندا از مهم ترین الگوریتم های گوگل است. هدف ایجاد آن از بین بردن محتوای کوتاه، تکراری و بی کیفیت و افزایش محتوای کیفیت وب سایت ها می باشد. شاید شما کاربران عزیز نیز از جستجوگران قدیمی گوگل باشید. به گونه ای که جستجوهایتان به زمان پیش از پیدایش الگوریتم باغ وحش گوگل برگردد.
در اینجا تیم دیجیتال مارکتینگ نتیرال شما را با یکی از الگوریتم های باغ وحش گوگل (الگوریتم پاندا) آشنا می کند. تا پایان این مقاله پاندایی همراه ما باشید.
الگوریتم پاندا گوگل چیست؟
الگوریتم پاندا شناخته شده ترین و مرسوم ترین الگوریتم گوگل است که به بررسی کیفیت محتواها می پردازد. محتواهای کم ارزش، کوتاه و تکراری را در نتایج ارگانیک موتورهای جستجو کاهش می دهد. محتواهای با کیفیت و ارزش بالا، جذاب و منحصر به فرد را جایگاه بهتری در نتایج جستجو قرار می دهد و سبب میزان رضایت کاربر شود.
چرا الگوریتم پاندا به وجود آمد؟
یکی از دلایل به وجود آمدن الگوریتم پاندا نارضایتی کاربران ازموتور جستجو گوگل بود. طوری که وب سایت هایی که از نتایج عبارات جستجو شده آورده می شد بسیار کوتاه و کیفیت پایین داشت.صفحات موجود در سایت ها کیفیت و کمیت که اصل محتوای سئو شده می باشد، در آنها رعایت نمی شد. کسب و کار گوگل که بر پایه رضایت مشتری قرار داشت با بحران و چالش جدی روبرو شده بود.
در سال 2011 تیتر اصلی روزنامه معتبر business insider اعلام کرد.
"الگوریتم های جستجو گوگل تبدیل به یک ویرانه شده، وقت درمان است.".
این خبر در یک روزنامه معتبر سبب شد که گوگل احساس خطر بیشتری کند. این تهدید جدی برای گوگل حساب می شد و براعتبار و سهم آن تاثیر بسیار زیادی داشت.
این عوامل دست به دست هم دادندتا متخصصان گوگل ایده باغ وحش الگوریتم ها را با الگوریتم پاندا ایجاد کنند.
مشکلاتی که الگوریتم پاندا در وب سایت ها به آنها می پردازد:
-
محتوای ضعیف:
وب سایت هایی که محتوای آن با عبارات مورد جستجو هماهنگی و هم خوانی کمی دارد. ارزش محتوا برای کاربر پایین بوده که سبب می شود مدت زمان کمتری درسایت بماند. رتبه سایت را نیز پایین می آورد.
-
محتوای تکراری:
محتواهایی که متن آن از سایت های دیگری کپی برداری می شود. علاوه بر آن بازنویسی آن نیز نادرست می باشد که جزو محتواهای بی کیفیت قرار می گیرد.
-
محتواهای بسیار کم:
صفحات اینترنتی که دارای محتوای مرتبط ولی با متن قلیلی می باشد.
-
محتوای نامعتبر:
محتواهای ایجاد شده توسط وب سایت هایی که از نظر الگوریتم پاندا تایید نشده اند. این خود سبب پایین آمدن رتبه، اعتبار سایت و جریمه آن می شود.
-
فقدان قدرت و اعتماد:
وب سایت هایی که اعتبار آن تایید نشده است. سایت ها برای اینکه تحت تاثیر منفی الگوریتم پاندا قرار نگیرند باید اعتماد و اعتبار خود را در بین کاربران ایجادکنند. برای مثال حتی کاربران اطلاعات کارت بانکی خود را در اختیار آنها قرار دهند.
-
مزرعه محتوا (content farm ) :
یکی از آشکارترین و مهم ترین تغییراتی که در اثر معرفی و توسعه این الگوریتم پاندا به وجود آمده است رفع مزرعه محتوا می باشد. این مزرعه محتوا سبب ایجاد تولید محتوا بسیار با کیفیت پایین و کم ارزش بود.
-
تبلیغات:
وب سایت هایی که دارای تبلیغات و لینک های زیادی هستند. محتوایی نیز ندارند که اینها سریع تر توسط پاندا جریمه می شوند. اولین قدم در بهبود وب سایت ها حذف تبلیغات اضافی می باشد.
-
نکات نگارشی:
رعایت نکات نگارشی و املایی سبب می شود که الگوریتم پاندا آن را راحت تر بخواند. آن محتوا نیز جزو محتواهای با کیفیت قرار می گیرد.
-
افزایش کیفیت متن:
باید اطلاعات مناسب و ارزشمند متناسب با عبارات مورد جستجو به کاربر ارائه شود. کیفیت متن نیز شامل حجم محتوا مناسب و استفاده از محتوای جدید می باشد.
-
ارزش افزوده:
محتواهایی که دانش جدیدی به کاربر اضافه کند و تنها کپی محتوای سایر وب سایت ها نباشد.
از کجا بفهمیم توسط الگوریتم پاندا گوگل جریمه شده ایم؟
افت جایگاه سایت، کاهش ترافیک و بازدید آن از جمله عوامل نشان دهنده جریمه شدن توسط این پاندای گوگل می باشد.
البته عوامل دیگری نیز ممکن است سبب ایجاد این موارد شود. مانند حضور رقیب دیگری که از سایت و ویژگی های آن جلو زده باشد. تغییرات فصلی را نیز باید در جهت کاهش ترافیک سایت در نظر گرفت. باید به این نکته توجه داشت که این کاهش ترافیک و بازدید در هنگام آپدیت های این الگوریتم پاندا به وجود میاید یا خیر.
چگونه از جریمه الگوریتم پاندا نجات پیدا کنیم؟
اگر وب سایتی توسط الگوریتم پاندا جریمه شده باشد. برای رهایی از آن کار سخت و پیچیده ای می باشد. از آنجا که الگوریتم پاندا به محتوا و کیفیت آن توجه می کند. پس اولین قدم این است که محتوای موجود در سایت را بهبود بخشید. باید نگاه کرد که آیا سایت ارزش انجام این کار را دارد یا خیر.
سایت هایی که محتوای بی کیفیت تولید می کنند به دو دسته تقسیم می شوند.
- سایت هایی که تنها محتواهایی که برداشته از سایت های دیگر می باشد را جمع آوری کرده اند، محتوای ارزشمندی ندارند.
- سایت هایی که در کنار اینکه محتوای ارزشمند و محبوبی در سایت خود دارند. از محتواهای بی کیفیت و جمع آوری شده از سایت های دیگر نیز استفاده کرده اند.
که برای رفع مورد اول بهتر است بیخیال وب سایت موردنظر شد. به ایجاد دامنه و وب سایت جدید پرداخت البته با استراتژی های تولید سئو و محتواهای ارزشمند و با کیفیت بهتر.
برای رفع مورد دوم نیز صفحات اضافی و محتوای بی ارزش را از وب سایت خود حذف کرد. علاوه بر آن نیز به ویرایش محتواهای موجود نیز میتوان پرداخت. در بسیاری موارد، مشاهده شده است که یک وب سایت با حذف کردن محتوای بی کیفیت و تولید محتوای مفید توانسته است از جریمه گوگل رهایی یابد.
نکات مهم در تولید محتوای مورد پسند الگوریتم پاندا گوگل
- پیش از تولید محتوا به نیاز مخاطب توجه شود.
- کیفیت محتوا را فدای کمیت آن نکنیم.
- ملاک موفقیت هر سایت تنها رتبه بندی گوگل نیست.
- استانداردهای گوگل برای درک محتوای صفحات را بشناسیم.
باورهای نادرست در مورد الگوریتم پاندا
- الگوریتم پاندا فقط به کپی محتوا توجه می کند: همیشه این گونه نیست. پاندا بیشتر دنبال محتوایی است که برای کاربر ارزشمند،جدید و سودمند باشد.
- پاندا به مسائل فنی وب سایت نیز توجه می کند: درست است مسائل فنی در سئو سایت خیلی مهم است. اما پاندا به آن توجه ای نمی کند.
امیدواریم گروه نتیرال در این مقاله با موضوع ( الگوریتم پاندا گوگل) برای شما مخاطب عزیز اطلاعات مناسب و قابل قبولی فراهم کرده باشد.
با نتیرال به موارد قشنگی در زندگی خود برسید.